Blog

 

ekspedientka w piekarni

Dlaczego podstawka wydawcza to niezbędny element wyposażenia lady sklepowej?

Wyobraźmy sobie następującą sytuację – nie będzie to trudne, ponieważ był w niej każdy. Jesteśmy w sklepie. Płacimy za kupione produkty. Wyciągamy gotówkę i kierujemy rękę w kierunku kasjera… Co teraz? Podać mu pieniądze do ręki? Jeżeli trzymamy drobne, może się to skończyć rozsypaniem ich po całej ladzie – tak samo jak położenie ich bezpośrednio na niej. Właśnie by temu zapobiec, istnieje bilownica. Podstawka wydawcza to swego rodzaju epicentrum sklepowej lady, ponieważ lada ta istnieje, żeby płacić i przyjmować zapłatę – a miejsce gotówki jest na podstawce właśnie.

Czytaj więcej

pojemnik na mocz

Jakie standardy powinny spełniać pojemniki na mocz?

W życiu robimy wiele badań, czasem z powodu choroby, a czasem po to, aby przed chorobą się uchronić. Badania takie często mogą być bardzo specjalistyczne, wykonywane za pomocą bardzo skomplikowanych urządzeń i wymagające sporej wiedzy medycznej czy bakteriologicznej.  Jednak nawet najlepsze urządzenia i najwięksi specjaliści nie pomogą, jeśli próbka do badania będzie niewłaściwie przechowywana albo skażona czynnikami zewnętrznymi. Dlatego tak istotne są specjalne pojemniki do przechowywania i transportu różnego rodzaju próbek. Dziś spróbujemy odpowiedzieć na pytanie jakie standardy powinny spełniać pojemniki na próbki moczu i jakie ich rodzaje możemy spotkać.

Czytaj więcej

kelner z tacą

Pięć cech dobrych tac kelnerskich

W zawodzie kelnera same umiejętności, wiedza i doświadczenie to za mało. Równie ważne są akcesoria oraz sprzęt, który wykorzystuje w swojej pracy. Najważniejsza jest taca. Sprawdź, jakimi cechami charakteryzuje się dobra taca kelnerska oraz kogo określimy mianem dobrego kelnera.

Czytaj więcej

bilonownica

Z jakich materiałów wykonuje się bilonownice?

Prowadzenie działalności handlowej lub usługowej to nie tylko konieczność zadbania o główne czynniki napędzające sprzedaż – odpowiednią jakość proponowanej oferty, korzystne ceny, stworzenie właściwej atmosfery oraz zagwarantowanie dobrego poziomu obsługi, ale również intensywna działalność reklamowa.

Czytaj więcej

probówki

Jakie znaczenie w badaniach laboratoryjnych mają probówki?

Trudno wyobrazić sobie jakiekolwiek badania laboratoryjne bez użycia probówek. Sprawdź, do czego służą oraz jakie rodzaje probówek wyróżniamy.

Czytaj więcej

kelner z tacą

Dlaczego tace to dobre nośniki reklamowe?

W dzisiejszych czasach, kiedy reklama jest niemal wszędzie, ludzie nauczyli się ignorować niektóre jej rodzaje. Często nie zwracają uwagi na tradycyjne formy reklamy, takie jak plakaty czy ulotki. Bardziej przemawia do nich nowoczesny, subtelny przekaz reklamowy, który znajdujemy na przedmiotach codziennego użytku. W sektorze hotelarskim i gastronomicznym do takich obiektów zaliczyć możemy tace kelnerskie. Dlaczego reklama umieszczona na powierzchni tac jest skuteczna?

Czytaj więcej

płatność kartą

Czym jest bilonownica?

Wszyscy, którzy mają związek z reklamą wiedzą, że każdy sposób dotarcia do klienta jest dobry, o ile może wywrzeć określony efekt, co w praktyce oznacza zwiększenie sprzedaży i zysków firmy. Stosowanie różnych metod budowania świadomości marki, zaprezentowania produktu czy zachęcania do zdobycia większej ilości informacji na jego temat lub wpływających na podjęcie decyzji o zakupie składa się na ogólny przekaz marketingowy firmy.

Czytaj więcej

kelner

Jak powstają tace stosowane w punktach gastronomicznych?

Produkty wytwarzane z tworzywa sztucznego cieszą się dużą popularnością ze względu na swoje właściwości – niewielką masę, dużą wytrzymałość na uszkodzenia mechaniczne, a przy tym estetyczny wygląd. Różne rodzaje tworzyw syntetycznych są dostępne w rozmaitych wybarwieniach – od całkowicie przezroczystych, po lekko koloryzowane, aż po nieprzezroczyste, wykonane z jednolitego materiału w wybranym kolorze.

Czytaj więcej